Wednesday, January 9, 2013

Subtil vs Dens (sau cum vad eu Creatia)

undeva, niciunde, intr-un spatiu al nimanui si al tuturor traiesc niste Fiinte care apar ca niste scintei luminoase intr-o forma ca de X. in centrul acestui "undeva" e o lumina alba, laptoasa, subtire si rafinata, usoara, nici calda nici rece, nici bine nici rau, nici sus nici jos - spre exterior culoarea se schimba, prinde greutate si devine densa, din alb in alb murdar, apoi in gri deschis, gri inchis - pina la negru. Pe exteriorul acestui "undeva" - un tarim fara de forma, fara de loc sau timp, fara de sus sau jos - ca un fel de galaxie in spatiu - sunt niste virtejuri prin care se poate cobori in si mai dens, in lumi tari si grele. Scinteile usoare precum aerul si lumina se arunca aici prin virtejurile ce leaga "undeva" de lumile dense (ca Alice in Wonderland), prind forma de oameni, coboara in lumi precum pamintul. aici pot mirosi iarba, pot trai bucuria, pot simti durerea, aici se nasc si mor, aici creaza vieti si povesti, mii de povesti, mii de intilniri, de alti oameni - scintei si ei.

anumiti oameni ramin si subtili si densi, ei isi amintesc.
anumite locuri sunt si subtile si dense, acolo se intimpla miracole.

aici si acolo e doar undeva. undeva in vis. in visul nostru al tuturor. viata dupa viata. poveste dupa poveste. mii de vieti cu mii de povesti. intoarcere la subtil, coborire in dens. experienta si experimentare.

aici si acolo, doar undeva, nu exista nici un dumnezeu, pentru ca scinteia - omul - usorul si greul - subtilul si densul - eu - noi toti in mii si mii de povesti si experiente suntem doar energie. energia a tot ceea ce este. in expresii infinite.

eu sunt undeva. iar undeva sunt eu. eu sunt nimic. si eu sunt tot. ceea ce este.

(experienta Creatiei - calatorie respiratie holotropica)

No comments:

Post a Comment